Жізель | Grand Kyiv Ballet
Жізель
Промо

 

Жізель – французький балетний хіт, драматична казка про кохання під музичні мотиви класика Адольфа Адана.  Світова прем’єра відбулася у 1842 році, у Парижі. З того часу цей класичний балет є окрасою у репертуарі практично всіх головних світових театрів. Створено виставу за мотивами легенди, яку свого часу передав Генріх Гейне.

 

Жізель

 

У легенді розповідається історія про Вілліс – загиблих молодих незаміжніх дівчат, яких зрадили їхні кохані. Не витримавши зради, дівчата вмирали і перетворювалися на мстивих і жорстоких духів — Вілліс, які вночі зводили рахунки з молодими чоловіками.

 

Жізель

 

Катерина Кухар: “У першому акті вистави потрібно передати всі переживання Жізель: її радість, бажання, закоханість, а наприкінці цього ж акту, коли Жізель розуміє, що Альберт її зрадив, — необхідно показати глядачеві весь біль втрати та зради, від якої Жізель сходить з розуму. Сцену божевілля необхідно зіграти так, щоб у глядача стояв комок у горлі. У другому акті, навпаки, – відключити всі почуття та грати невидимку у потойбічному світі. Повернення звідти у звичне життя дається непросто.

 

Музика: Адольф Адан

Хореографія: Маріуса Петіпа, Жюля Перро, Жана Коралі

 

Лібретто: Теофіля Готьє, Жюля-Анрі Сен-Жоржа, Жана Коралі за легендою Генріха Гейне